Zárcsere? Nem mindegy, kire bízzuk.

A zárszerelés nem látszik túl bonyolult dolognak, úgyhogy gondolhatnánk, ezt akár magunk is elvégezhetjük. Jó tudni, hogy csak ott érdemes mesterkedni, ahol nem őrzünk fontos dolgokat: például a kerti szerszámos sufniban vagy a lelakatolt emlékkönyvben. Mert minden olyan zárat, ami életet, értéket véd, csak zárszerelő szakemberrel végeztessünk! Miért? Erre most megadjuk a választ.


A profi zárszerelő életet véd

Egymást érik itthon az ezermesterek, ami örvendetes dolog, viszont vannak dolgok, amiket csak szakemberekre szabad bízni. Ezek között az elsők elő helyen szerepel a zárcsere, zárszerelés, zárszerviz. Ha már zárat kell cserélnünk, ne feledjük, hogy életek, értékek biztonsága a tét, ezért mindenképpen forduljunk egy tapasztalt szakemberhez, ellenkező esetekben akár óriási kár is érhet minket.

Miért kell a teljes zárat cserélni?

A mai modern zárak már nagyon bonyolultak és sokszor még a zárszerelő szakembernek is el kell azon gondolkodnia, hogy miként cserélik ki a meghibásodott elemeket. Ilyenkor jogos lehet a kérdés, hogy ha csak egy esetlegesen javítható elem hibásodott meg, miért van szükség az egész zár lecserélésére. Bizonyos esetekben valóban javítható a zár, de a legtöbbször indokolt a csere. Miért? Mert a kisebb javítgatások is óriási mértékben képesek megváltoztatni a zár szerkezetét, így sokszor érdemesebb cserélni, úgy biztosak lehetünk benne, hogy a zárszerelő nem hibázott a zár szétszedésekor és összerakásakor.

Nemcsak a zár minősége számít

Ne gondoljuk, hogy maga a zár – vagy annak a minősége – fog megvédeni minket a betörőktől. Legalább olyan fontos a zárszerelő szakember is, mint a jó zár, hiszen egy rosszul kivitelezett zárcsere kevesebb védelmet nyújt, mint egy gyenge lakat. Összegezve tehát: spóroljunk ott, ahol csak tudunk, de a zárcseréhez válasszuk a legmegbízhatóbb szakembereket, mert csak így érezhetjük magunkat és családunkat igazán biztonságban.