víz-, gáz-, fűtésszerelés víz-, gáz-, fűtésszerelés víz-, gáz-, fűtésszerelés víz-, gáz-, fűtésszerelés víz-, gáz-, fűtésszerelés

víz-, gáz-, fűtésszerelés

Víz-, gáz-, fűtésszerelés hasznos tippek II.

Mire figyeljünk, mikor gázszereléshez hívunk szakembert?

  1. Ha meghibásodik a gázkészülék, gázszivárgást észlelünk, azonnal zárjuk el a készüléket és a gázcsapot.
  2. A gázkészülék bekötése, javítása, szervizelése csak szakember által történhet, aki garanciát vállal a munkájáért.
  3. Sok fáradtságtól kíméljük meg magunkat, ha olyan gázszerelőt választunk, aki a készülék bekötése/javítása után intézi a teljes körű engedélyeztetést.

Spóroljunk a vízzel... De hogyan?

Kis odafigyeléssel egy átlagos magyar család havonta annyi vizet takaríthatna meg, amennyi egy 50 fős afrikai falunak szűkösen elég ugyanennyi időre. De nem kell Afrikáig mennünk, elég, ha csak a közüzemi számlánkra pillantunk: mennyivel jobban mutatna, ha a kifizetendő összeg egy nullával kevesebb lenne. Szeretnék olvasóink segítségére lenni, ezért összegyűjtöttünk néhány gyakorlati tanácsot, amivel valóban pénztárcabarát háztartást vezethetünk.

Gáz van otthon? Hívjon gázszerelőt!

Csak a fővárosban több tízezer, vidéken akár több százezer embert fenyeget szén-monoxidmérgezés az elavult gázkészülékek – kazánok, konvektorok, tűzhelyek – miatt. A 20 évnél idősebb készülékek száma pedig megközelíti a 30 ezret. Ennyi adat épp elég, hogy komolyan vegyük a gázszerelő szakemberek alább összegyűjtött tanácsait.
Saját és családunk, illetve pénztárcánk érdekében nagyon fontos, hogy rendszeresen ellenőriztessük gázszerelővel a készülékeinket. A rendszeres ka