Nem bírja a feszültséget? Válasszon egy jó villanyszerelőt!

Egyre több, nagyobb teljesítményű háztartási gépek könnyítik meg életünket. De mennyire bosszantó, ha arra kell figyelnünk, hogy mit mikor, mivel együtt használunk együtt, mert különben levágja a biztosítékot. Vagy még rosszabb, ha a feszültségingadozás tönkrevágja a csilivili-mikrónkat. Nincs mit tenni, hívni kell egy jó villanyszerelőt, és áthúzatni az egész hálózatot. De mielőtt rászánjuk magunkat, jó, ha néhány villanyszerelési alapfogalommal tisztában vagyunk.


A villanyszerelés megkezdése előtt

Mielőtt a villanyszerelő munkába kezd, pontosan fel kell mérnie otthonunkban az elektromos terhelés összességét az adott, vagy a kialakítandó áramkörökre. Csak ennek tudatában kerülhető el azt a gyakori hiba, hogy a főzőlap ás a mikró egyidejű üzemeltetése levágja a kismegszakítót. Ennek feltérképezéséhez egy alapos „bejárásra” lesz szüksége a villanyszerelőnek.

Amikor teljes cserére van szükség

Sokszor a családi házak, lakások házilagos bővítgetésénél nem szoktak ügyelni a hálózat bővítésének megfelelő kivitelezésére, és az adott biztosíték nem bírja a terhelést. Néha segít egy-egy kisebb beavatkozás, de nagyobb lakásfelújításnál mindenképp érdemes a villanyszerelővel új vezetékhálózatot kiépíttetni. Már csak azért is, mert az elektromos áram nem játék, az agyonterhelt, megbuherált hálózatok olyanok, mint az időzített bombák, csak idő kérdése, mikor következik be a baj.

Panel villanyszerelése

A panellakások vasbeton falai, mennyezetei komoly kihívás elé állítják a villanyszerelőt. Ezek vésése többszörös időt és pénzt visz el, mint egy hagyományos téglalakás hálózatának kiépítése. Ilyenkor időt, pénzt spórolhatunk meg, ha a kevésbé frekventált helyeken – közlekedő, mosdó, kamra – álmennyezet mögé rejtjük a vezetékeket, TV-, internetkábeleket nem beszélve arról, hogy ez lehetőség ad spotlámpák kiépítésére.