Hogyan válasszunk számítógép szervizt?

  1. A jó számítógép szerelő nem olcsó, ezért alaposan meg kell gondolnunk, hogy biztosan a legolcsóbb szakira akarjuk-e bízni a laptopunkat, PC-nket.
  2. Ma már kötelező, hogy egy jó számítógép szerelő vagy szerviz jelen legyen az interneten. A Kisokos.hu oldalán például elolvashatjuk, mit ír magáról, meggyőződhetünk, hogy nem csak állítja magáról, hanem tényleg ismeri a legújabb technológiákat. Egy profi, karban tartott profil már egyértelmű piros pont a szakember mellett.   

További hasznos tippek

  1. Mielőtt kihívjuk a számítógép szerelőt, tisztázzuk vele, hogy órabérben vagy eseti megbízásra dolgozik-e.
  2. Van-e kilométerpénz, mert lehet alacsony a szerelési díj, ha a világ másik végéről hívjuk a szakembert, és a végén minden km után felárat számít fel.
  3. Mielőtt hívjuk a számítógép szerelőt, szedjük össze – akár egy papírra lejegyezve –, hogy milyen problémákat is tapasztalunk. Nem arra lesz kíváncsi a szerelő, hogy szerintünk, mi a baja a gépnek, hanem hogy milyen tüneteket produkál.
  4. Azt se felejtsük el közölni, vagy inkább bevallani, hogy hányan nyúltak – szomszéd, unokaöcs – a géphez, mielőtt a számítástechnikai szervizhez fordultunk.
  5. Ha alkatrészt cserélnek, kérjünk számlát, ezzel biztosak lehetünk, hogy nem egy használt alkatrészt építettek be gépünkbe.