A bérelt autóra is vigyázni kell. Sőt!

Embere válogatja, ki hogy bánik a kölcsönzött autóval. A többség kicsit jobban figyel a bérautóra, mint a sajátra, ami érthető is, hiszen a gyorshajtás, horpadás, karcolás költségeit a bérbe vevőnek kell kifizetni. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amit jó szem előtt tartanunk autókölcsönzés esetén.

A KRESZ a bérelt autóra is vonatkozik

A KRESZ-t természetesen be kell tartanunk, különösen a sebességkorlátozás és a parkolás szabályait. Ha külföldre készülünk, ne feledjük, hogy országonként eltérőek a KRESZ-szabályok, érdemes azokról tájékozódni még az autókölcsönzés megkezdése előtt.
Talán nem is kell mondani, hogy minden szabálytalanság, illetve az azután fizetendő bírság az autó bérlőjét terheli. Az autókölcsönzők különösen nagy figyelmet fordítanak erre a szerződés elkészítése során.

Ha ellopják a bérautót, vagy baleset történik

Lopás és baleset esetén a rendőrség után haladéktalanul értesíteni kell az autókölcsönzőt, vagy annak képviselőjét, és minden dokumentumot biztosítani kell a számára. A rendőrségi helyszínelést követően meg kell őrizni a jegyzőkönyvet, mivel az autókölcsönző cégnek erre a későbbiekben szüksége lesz.

Külföldi út bérelt autóval

A külföldre tervezett utat előre jelezni kell az autókölcsönzőnek, mert így az autóbérlésnek plusz költségei lehetnek, illetve mert országonként eltérőek lehetnek a feltételek.
Jó tudni például, hogy néhány kelet-európai országba időszakosan problémás a kölcsönzött autóval történő belépés, de erről az utókölcsönzők naprakész információkkal szolgálnak az ügyfeleknek.