Ács-tetőfedő hasznos tippek

Hogyan válasszunk ácsot, tetőfedőt?

  1. A jó ácsnak nem kell cégér, a jó ácsot ajánlják: például a Kisokos.hu megrendelői. Érdemes tehát itt körbenézni, és itt megbízható, ajánlott mestert keresni.
  2. A jó ács, tetőfedő nem kevés pénzért dolgozik, ezért alaposan meg kell gondolnunk, hogy biztosan a legolcsóbb szakemberre akarjuk-e bízni a minimum 30-40 évre tervezett tető kivitelezését.
  3. A legjobb tetőfedőnek már év elején tele a naptára, ha tehát másnap már akár kezdeni is tud, fogjunk gyanút.
  4. Ma már szinte kötelező, hogy egy jó ács, tetőfedő szakember jelen legyen az interneten. A Kisokos.hu oldalán például megnézhetjük a munkáit, elolvashatjuk, mit ír magáról, meggyőződhetünk, hogy nem csak állítja magáról, hanem tényleg követi a legújabb trendeket. Egy profi, karban tartott profil már egyértelmű piros pont a szakember mellett.

További hasznos tippek

  1. Egy részletes számításokat, terveket tartalmazó árajánlat, helyszíni felmérés sok munkával jár, ezért nincs kizárva, hogy az ács, tetőfedő ezért pénzt számít fel. Ezzel jó tisztában lennünk, ezért erre kérdezzünk rá, mielőtt munkához lát.
  2. Nézzük meg, hogy az adott árajánlat minden apró részletre kiterjed-e, nehogy az utólagos „bújtatott” pluszmunkák tornásszák fel az eredetileg alacsony árakat.
  3. Fontos, hogy ne csak a cserépre kérjünk garanciát, hanem a kiválasztott szakembertől is, hogy a munkája időtálló lesz.
  4. Minden elvégzett munkafázist „papírozzunk” le a tetőfedővel, mert csak így érvényesíthetjük esetleges reklamációnkat.
  5. Van, akinek számít, hogy az az asztalos jöjjön ki, aki a hirdetési képen szerepel. Ha nekünk ez fontos, nyugodtan kérdezzünk rá.